Mix kviz Poredak

od Ivan Pavao Dugi, Thursday 03 November 2016, 16:32 (pred 599 dana) @ Ivan Pavao Dugi

Ture

1. Počet ćemo sa pticama. Koja je od ovih najbrža?
A) plavi sokol
B) SIVI SOKOL
C) zlatni sokol
D) bijeli sokol

2. Ostajemo kod sokola. Koja naša poznata pivovara proizvodi pivo „Sokol“?
KARLOVAČKA PIVOVARA

3. Kako se zove znanost koja se bavi proučavanjem zastava?
VEKSILOLOGIJA

4. Zanimljivo je da New York City nije glavni grad američke savezne države New York. Vi nam recite koji je to grad.
ALBANY

5. Kako se zvao bivši poljski predsjednik, koji je tu dužnost obavljao do 10. travnja 2010. godine, kada je poginuo u avionskoj nesreći u ruskom Smolensku?
LECH KACZYNSKI

6. David Beckham proglašavan je zlatnim dečkom engleskog nogometa od koga je cijela tamošnja javnost očekivala da svoju nacionalnu vrstu dovede do naslova svjetskog nogometnog prvaka, prvi put nakon 1966. godine. No, 1998. godine u utakmici osmine finala protiv Argentine zaradio je crveni karton zbog udaranja jednog protivničkog igrača, nakon čega je Engleska ispala iz natjecanja, dok je sljedeće prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji propustio zbog loma noge kojeg je zaradio samo nekoliko mjeseci prije Mundijala, kada je na njega u utakmici njegovog Manchester Uniteda protiv Deportiva iz La Corune krvnički startao jedan suparnički igrač. Vi nam recite imena dvaju Argentinaca koji su bili kobni za Beckhama.
DIEGO PABLO SIMEONE I ALDO DUSCHER

7. Iako je 1984. godine odabran na draftu u 2 od 4 najveća američka sporta (košarka i američki nogomet) on se odlučio za atletiku, u kojoj je osvojio 10 olimpijskih medalja. O kojem je sportašu riječ?
CARL LEWIS

8. Zvuči li vam poznato ime Oliwia Dabrowska? Iako se nikada nije bavila glumom, pojavila se devedesetih u jednom filmu i odigrala ulogu koja će zauvijek ostati upisana u svijetu filma. Koga je glumila tada 3-godišnja Oliwia?
DJEVOJČICA U CRVENOM KAPUTIĆU (SCHINDLEROVA LISTA)

9. Sustav natjecanja gdje svaki natjecatelj mora odigrati barem jedan susret protiv svih ostalih natjecatelja, po kojem se danas igra velika većina svjetskih sportskih natjecanja, ime je dobio po jednom austrijskom šahistu s početka XX. stoljeća, koji je ujedno i njegov začetnik. Znate li njegovo prezime?
JOHANN BERGER

10. Kako se zove hrvatski redatelj, koji se u slobodno vrijeme bavi fotografiranjem, a najpoznatiji je po svojim “milenijskim fotografijama”. “Milenijske fotografije” su projekt u kojem je dotični tijekom posljednjih 15 godina snimio preko 500 masovnih fotografija na kojima skupina ljudi pozira u zadanom liku te time slave neki jubilej ili promiču tradicijske i kulturne vrijednosti.
ŠIME STRIKOMAN

11. Koje ime i prezime dijele jedan poznati hrvatski televizijski voditelj i nedavno ubijeni vođa navijača Partizana?
ALEKSANDAR STANKOVIĆ

12. Koji austrijski car je 1719. godine Rijeku proglasio slobodnom lukom i time zaslužio svoju bistu na jednom od najpoznatijih riječkih spomenika, Gradskoj uri?
KARLO VI.

13. Ove osobe ne povezuje zanimanje, već činjenica da umjesto svojeg imena češće koriste svoje inicijale. Vi ih prepoznajte na temelju slika:
a) JK ROWLING
b) JK SIMMONS
c) RJ MITTE
d) DJ STRAWBERRY

14. Iako su se u ovom bendu tokom godina izmijenila mnoga lica, jezgru su činile četiri osobe koje su umrle u razmaku od samo 10 godina. Za pjevača je koban bio rak gušterače, klavijaturisticu i bubnjara ubio je AIDS, dok je uzrok smrti basista i dalje nepoznanica. O kojem je bendu riječ?
EKATERINA VELIKA (EKV)

15. Slijedi nam slušaona u kojoj ćete čuti 4 pjesme koje su u novom mileniju predstavljale ex-Yu zemlje na Eurosongu:
a) MILAN STANKOVIĆ – OVO JE BALKAN
b) REGINA – BISTRA VODA
c) IVAN MIKULIĆ – DAJEŠ MI KRILA
d) I za kraj jedna s posvetom jednoj osobi s Rijeka Pub Kviza :D
MARIJA ŠERIFOVIĆ – MOLITVA
Dodatno pitanje: Kako se zove slovenska grupa koja se sastoji od tri transvestita sa slike koja je predstavljala naše susjede na Eurosongu 2002. godine?
SESTRE


Mus
1) S 23,508,362 stanovnika i BDP-om od 519 milijuna dolara, ova se nacija može pohvaliti da je najveća populacija, a i najveća ekonomija izvan UN-a. O kojoj državi je riječ?
TAJVAN

2) Ukupna zarada svog 41 filma ovog glumca prelazi 4.870.000$, čineći ga rekorderom u ovoj statistici. Kako se zove ovaj glumac koji je počeo karijeru filmom 'A Time For Killing' iz 1967. godine?
HARRISON FORD

3) U filmu Eye Wide Shut lik Toma Cruisea, da bi ušao na orgiju tajnog društva mora dati lozinku koju mu je dao njegov prijatelj, glzbenik koji svira na tom okupljanju. Znajući da se zove po operi Ludwiga van Beethovena, kako glasi lozinka? FIDELIO

4) Koliko država ima izlaz na Mediteran? Ne računaju se zemlje koje imaju izlaz na Crno more, ali ne i na Sredozemno.
23 (UK, Spain, France, Monaco, Italy,Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Albania, Greece, Turkey, Cyprus, Syria, Lebanon, Israel, Palestine, Egypt, Libya, Malta, Tunisia, Algeria, Morocco)

5) U srpnju 1937. Fred Noonan famozno je nestao negdje nad Pacifikom. No, zajedno s njim, nestao je još netko. Tko?
AMELIA EARHART

6) Koja od ovih saveznih država SAD-a je svojedobno bila jedina švedska kolonija u Americi:
A) DELAWARE
B) Utah
C) Idaho
D) Tennessee
E) North Dakota

7) Kojoj je državi Ujedinjeno Kraljevstvo 1942. dodijelilo vojno odlikovanje na koje je ta država toliko ponosna da joj je i dan-danas to odlikovanje prikazano na zastavi?
MALTA

8) Nabrojite četiri glavna grada država koje u svojem imenu sadržeje riječ „Gvineja“.
BISSAU, CONAKRY, MALABO, PORT MORESBY

9) Tko je bio najdugovječniji vladar Hrvatske (u bilo kojem povijesnom državnom obliku)?
FRANJO JOSIP I

10) Kojim ćemo hrvatskim imenom zvati glazbeno pomagalo 'plectrum'?
TRZALICA

11) Ovo naselje u Hong Kongu je isprva sagrađeno kako kineska utvrda, a kasnije su zidine postale temelj slama koji se zbog male površine gradio u vis došavši negdje čak i do 14. kata. Budući da svjetlost nije dopirala do donjih katova, ovo naselje je postalo inspiracija za mnoge distopijske scenografije. Kako se zove ovo mjesto koje je s preko 1.250.000 st./km2 do nedavno bilo najgušće naseljeno mjesto na svijetu?
KOWLOON WALLED CITY

12) Kako se zove film iz 2014. sa Sam Neillom i Timom Rothom u glavnim ulogama koji je zapravo bio neuspjeli pokušaj FIFA-inog romantiziranja svoje prošlosti?
UNITED PASSIONS

13) Asocijacija: Bršljan, pingvin, klaun, Janus
BATMANOVI PROTIVNICI / DC NEGATIVCI / DC LIKOVI

14) Kome je pravo ime Willard Carrol Smith Junior?
WILL SMITH

15) Prepoznajte filmove po glumačkoj postavi i godini objavljivanja:
A) Rusell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly – 2001 – A BEAUTIFUL MIND
B) Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams – 2009 – SHERLOCK HOLMES
C) Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly – 2000 – REQUIEM FOR A DREAM
D) Kirk Douglas, Laurence Olivier, Jean Simmons – 1960 – SPARTACUS
E) Ben Stiller, Christine Taylor, Vince Vaughn – 2004 – DODGEBALL: A TRUE UNDERDOG STORY
F) Roy Scheider, John Lithgow, Helen Mirren – 1984 – 2010: THE YEAR WE MAKE CONTACT


Fish
1) Koji naziv dijele jedan od 11 službenih jezika Južnoafričke Republike i proslavljeni francuski tenisač?
TSONGA

2) Jedno pitanje za našeg dragog Velju. Koliko točno novaca morate izdvojiti da bi vam se ime našlo na dresu “najvećeg kluba na svitu”, Hajduka iz Splita?
1911 KUNA

3) Koje ćemo radijske postaje na riječkom području pronaći na sljedećim frekvencijama:
a) 96.9 - RADIO ISTRA
b) 101.3 - RADIO PULA
c) 103.6 - OTVORENI RADIO
d) 98.4 - SVID RADIO

4) U kojoj se legendarnoj pjesmi Tutti Fruttija Ivo Amulić ne boji “kadrova iz Rambo filmova”?
NE BOJIM SE DRUGOVA TVOGA FRAJERA

5) Dugometražni prvijenac Igora Šeregija “ZG80” u prvom je vikendu prikazivanja u kinima pogledalo ukupno 13.810 gledatelja, što je jedno od najuspješnijih vikend otvaranja hrvatskog filma od osamostaljenja. Koja su dva hrvatska filma jedina uspjela imati bolje vikend otvaranje sa 33.759 i 21.693 gledatelja?
SVEĆENIKOVA DJECA i ŠEGRT HLAPIĆ

6) Slušaona, mix svačega:
a) FOREIGNER - I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS
b) DALEKA OBALA - ONE BI HTJELE
c) M.P. THOMPSON - VOLIM TE
d) LED ZEPPELIN - GOOD TIMES BAD TIMES

7) U prijevodu s matičnog jezika znači kraljevski grad, a izgrađen je na mjestu gdje je iskrčena džungla. Vojska je u studenom 2005. zapovijedila svim dužnosnicima da se sa obiteljima premjeste iz dotadašnjeg glavnog grada u novi grad, da bi stranim novinarima ulazak u grad dozvolili tek 2007. čime su zaradili epitet jedne od najzatvorenijih država na svijetu. O kojoj je zemlji i glavnom gradu riječ?
NAYPYIDAW, MIJANMAR

8) Iz kojeg od sedam Kaštela dolazi rukometni klub Ribola Kaštela, član Premijer lige, najvišeg ranga hrvatskog muškog rukometa?
KAŠTEL GOMILICA

9) Tijekom koje je bitke između Hrvata i Osmanlija zarobljen hrvatski ban Emerik Derenčin, koji je potom bio i odveden u Carigrad?
KRBAVSKE BITKE

10) Kako se zove praksa ženidbe svećenika mimo uvriježenih crkvenih običaja? Za malu pomoć reći ćemo da u svojem nazivu nosi ime jednog od najvećih kvizaških umova u povijesti Rijeka Pub kviza.
NIKOLATIZAM

11) Kako se zove jedina pjesnička zbirka Antuna Branka Šimića, objavljena 1920. godine u koju je Šimić uvrstio gotovo četrdesetak pjesama?
PREOBRAŽENJA


Čitava tema:

 RSS obavjest o temi

powered by my little forum