Strava u Barčićevoj ulici 29/10/2017

od Ivan Pavao Dugi, Tuesday 07 November 2017, 03:32 (pred 973 dana)

1) Godinama trabunjaju kako iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena. Nikako nisam uspio shvatiti što bi to trebalo značiti, pa sam probao vizualizirati. Jedino što mi je palo na pamet bilo je da to izgleda nekako ovako... Pa zar bi tako trebao izgledati uspješan muškarac? Slijede fotografije iz filmova, a vi napišite tko su stvarno uspješni muškarci (traži se glumac)!
A – glumac
B – glumac
C – glumac
D – glumac
E – glumac
2) On se zapravo zove Joseph Dominic Pistone. A kako se predstavio Leftyju Ruggieru?
3) Koja je boja za Piper Chapman nova crna?
4) Mi vama glavne glumce originala i remakea a vi nama ime filma.
A) Paul Muni i Al Pacino
B) Charles Bronson i Jason Statham
C) Glenn Ford i Russell Crowe
D) Alec Guinness i Tom Hanks
E) Arnold Schwarzenegger i Colin Farrell
F) Charlton Heston i Mark Wahlberg
5) Slavnom Howardu Hawksu srednje ime je:
A) Wesson
B) Winchester
C) Magnum
D) Remington
E) Heckler
6) Netko na glavi ima putra, a on ljusku. Tko je taj animirani lik poznat po uzviku: "Pa to je nepravda!"?
7) Pjesmogrami:
A) HRVATI U TAMI
B) WIN AT HORNY ADULTHOOD
8) Već viđeno, ali da vidimo ako ste naučili: nabrojite kompozitore koji čine tzv. Moćnu gomilicu. 3 za 1, 5 za 2 boda
9) Slijedi slušaona. Prepoznajte duete. Bod za prepoznavanje oba izvođača.
A – izvođači
B – izvođači
C – izvođači
D – izvođači
E – izvođači
F – izvođači
10) Njegovo pravo ime je Robert Bartleh Cummings. Vjerojatno je najpoznatiji po svojim filmovima ali mi ćemo vam navesti par njegovih albuma za pomoć:
The Sinister Urge, Venomous Rat Regeneration Vendor, The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser. Tko je on?
11) Mendelssohn ih ima 5, Beethoven 9, no tko ih ima čak 104?
12) Asocijacije:
A – asocijacija
B – asocijacija
C – asocijacija
13) Po Wikipediji, ima najviše medalja u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Čak 13, sve u biatlonu. On je?
14) U ožujku 2017. umro je jedan od najvećih francuskih nogometaša. Dijete poljskih emigranata, dogurao je do Real Madrida gdje je bio jedan od najzaslužnijih za europsku dominaciju toga kluba krajem 50-ih godina prošlog stoljeća. S Francuskom osvaja treće mjesto na svjetskom prvenstvu 1958. te iste godine osvaja i Zlatnu loptu. On je?
15) Koji je rukometaš s tri različite reprezentacije osvajao zlatnu olimpijsku medalju?
16) Kako se zove prvi nogometaš koji je osvojio Ligu Prvaka/Champions League sa dva različita kluba?
17) Ako kažemo da je netko osvojio Trofej Billa Russella, na koju nagradu mislimo? I, tko je osvojio tu nagradu 2017. godine?
18) Goran Ivanišević je 4 puta bio u finalu Wimbledona, a tamo je poražen 3 puta. Tko su tenisači koji su ga pobijedili?
19) Iako nikad nije osvojio F1 naslov (ima sedam pobjeda), jedini je vozač koji je iz prvog pokušaja uspio osvojiti Indianapolis 500, 24 sata Daytone i sjevernoamerički CART naslov. O kojem se ludom Kolumbijcu, kojeg je Times smjestio na 30. mjesto najboljih F1 vozača u povijesti, radi?
20) Rebusi:
A – rebus
B – rebus
21) Šanse su bile male, da ću u momentu kada prijeđem kućni prag ugledati moju baku kako riga vatru. Glavni gradovi kojih država su napisani malim slovima u prethodnoj rečenici?
22) Donesoše 1971. sovjetski stručnjaci bušilice ne bi li se kako dokopali nafte. Kad shvatiše da nafte nema, već samo "nešto" metana, odlučiše se to zapaliti, misleći da će sve izgorjeti za par dana. No, gle vraga! Nastadoše tako Vrata od pakla koje gore i dan danas. U kojoj zemlji gori ta vatra?
23) Kratko i jasno, trazimo rođeno prezime velikog Malcolm X-a?
24) Mara Osman Banski iz Vagovine (kod Čazme), Ivan Jalševac iz Topolovca kod Siska i Nikola Jurić iz Konjskog Brda kod Perušića su jedini Hrvati koji su uspjeli ono što Leonardo DiCaprio nije u jednom svom filmu, a to bi bilo što?
25) Koji su korisni ekstrakt američki znanstvenici Fraderick Banting i J.J.R. Macleod patentirali 1923. i za njega dobili Nobelovu nagradu?
26) Što to može biti i decimalni predmetak, i 9. slovo grčkog alfabeta, te najzad, i vrsta jela nakog kojeg s crvenilom na licu zadovoljno ispuštate stanovitu količinu metana u atmosferu?
27) Kako se zove rijeka koja protječe kroz glavni grad Afganistana?
28) Koji je dramski pisac uhićen, u Londonu 6. travnja 1985. zbog djela velike pokvarenosti?
29) 1927. Nobelovu nagradu za fiziku dobila su dva znanstvenika za radove u dva odvojena područja. Tražimo prezime onoga koji je dobio nagradu za efekt nazvan po njemu, a vjerojatno bi se njime ponosili Dr.Dre, Easy-E i Ice Cube.
30) Jezero Titicaca na 3810 metara nadmorske visine, najviše je jezero na svijetu na kojem je moguća komercijalna plovidba. Nalazi se na granici Perua i koje druge države?
A) Ekvadora
B) Kolumbije
C) Urugvaja
D) Bolivije
E) Čilea
31) Na kojem planetu Sunčeva sustava dan traje oko 243 zemaljska dana, najduže među ostalim planetima?
32) 30. rujna 1955. Rolf Wutherich na mjestu suvozača zadobiva teške ozljede. Tko na mjestu vozača pogiba?
33) Bitka na Bosworthskom polju bila je konačna i najvažnija bitka kojeg rata?
34) „Kad si kao Pale sam na svijetu nemaš nikog da grglja ti punjetu“, rekao je jedan naš suvremenik. Stoga pređimo na stvar. Koliko je likova u knjizi „Pale sam na svijetu”?
35) Odon von Horvath, rođen na Sušaku 1901. godine, austrijski je pisac, autor „Priča iz Bečke šume“. U Parizu 1938. šuma ga je i došla glave. Točnije stablo. Još preciznije grana. Koja grana?
A) Kestenova grana
B) Javorova grana
C) Grana jorgovana
D)Hrastova grana
E) Grana padano
36) U Islamu se naziva džehennem, u judaizmu gehenna. U kršćanstvu je što?
37) „Priđete, najčešće, nepoznatoj lakomoj osobi, odostraga, tako da vas ona ne može vidjeti. Stisnete je objeručke, i ona ispljune ono što je mislila progutati. To bi bio kratak opis Heimlichovog zahvata. Dakle da nije bilo Heimlicha ljudi bi rjeđe prilazili nepoznatim ljudima odostraga. Ovako je svijet ljepši. Stoga bilo bi u redu pokojnom dr. Heimlichu znati i ime. Kako ono glasi?
38) Korak po korak došli smo i do ovog pitanja, na kojem će, možda, u prednosti biti netko tko je korisnik kredita u švicarskim francima (svako zlo za neko dobro). Doduše teško je za pretpostaviti da je vidio uživo novčanicu od 100 franaka, tako da je ovo pitanje za široke narodne mase... Koji se likovni umjetnik (kipar) nalazi na njoj?
39) Mauzolej u Halikarnasu jedno je od sedam svjetskih čuda, koji je je kao veličanstvena grobnica trebao slaviti satrapa koji je vladao kao pokrajinski namjesnik perzijske satrapije Karije. Kako se zvao taj satrap?
40) On je široko cijenjen za uklanjanje prepreka, kao zaštitnik umjetnosti i znanosti i kao božanstvo intelekta i mudrosti. Kao bog početaka, on je počašćen na početku rituala i ceremonija. On je Gospodar uspjeha, razarač zla i prepreka. Lako ga je identificirati po slonovskoj glavi. Ime tog Hindu božanstva je?
41) Tko je Filipu Makedonskom držao filipike?
A) Platon
B) Ovidije
C) Ciceron
D) Demosten
Spojite nobelovce s njihovim djelima
A) Kazuo Ishiguro 5) Nikad me ne ostavljaj
B) Svetlana Aleksijevič 3) Rat nema žensko lice
C) Patrick Modiano 2) Mali dragulj
D) Alice Munro 4) Životi djevojaka i žena
E) Mo Yan 1) Promjena
43) Prepoznajte autore bakanalija:
A – autor
B – autor
C – autor
D – autor
44) „Tri nonice stare pred kućun su stale i kritikale. I Katu, i Pepu i Jelu i Toncu debelu...“ Otkad? I dokad?
45) Kome je Francia Raisa, ove godine donirala organ te tako toj osobi omogućila da neko vrijeme živi kao bubreg u loju?
46) Tko to još od 1980 g. većinu vremena provodi u bijegu, zbog nevjerovatno upornih Pinkyja, Inkeyja, Blinkyja i Clydea?
47) Mi vama imena zračnih luka a vi nama gradove:
A) Charles De Gaulle
B) Heathrow
C) Linate
D) Vnukovo
E) Nikola Tesla
48) Tražimo djevojačko prezime gospođe na slici.
49) Svojim nastupom na ovogodišnjem hrvatskom Supertalentu šokirala je članicu žirija Marinu Tomčić i dobar dio javnosti. Uz svesrdnu podršku oca u publici, pokazala je što može sa svojim muskulus gluteus maximusom. Tko je ova mlada mrdoguzačica iz Vukovara?
50) Zagonetna osoba:
za 5) Težio je više od 6 kg pri rođenju zbog čega su ga porodili uz pomoć kliješta. Ne pokazajući znakove života, spasila ga je baka držeći ga ispod hladne tekuće vode.
za 4) Za vrijeme snimanja filma, 1963. oteli su mu sina za kojeg je platio 250.000 dolara otkupnine.
za 3) Na dan njegove smrti, obitelj ga je vozila u bolnicu i promet je bio neuobičajno rijedak. Većina amerikanaca je gledala zadnju epizodu Seinfelda.
za 2) Ženio se 4 puta. Prva supruga zvala se Nancy Barbato, a zadnja Barbara Marx. Između njih su bile dvije glumice. Nećemo reći koje.
za 1) Bio je vođa famoznog “rat packa” kojeg su uz njega činili Dean Martin, Sammy Davis jr., Joey Bishop i Peter Lawford.


Odgovori:
1) Godinama trabunjaju kako iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena. Nikako nisam uspio shvatiti što bi to trebalo značiti, pa sam probao vizualizirati. Jedino što mi je palo na pamet bilo je da to izgleda nekako ovako... Pa zar bi tako trebao izgledati uspješan muškarac? Slijede fotografije iz filmova, a vi napišite tko su stvarno uspješni muškarci (traži se glumac)!
A – marlon BRANDO
B – jack NICHOLSON
C – james SPADER
D – michael DOUGLAS
E – slavko ŠTIMAC
2) On se zapravo zove Joseph Dominic Pistone. A kako se predstavio Leftyju Ruggieru? DONNIE BRASCO
3) Koja je boja za Piper Chapman nova crna? NARANČASTA
4) Mi vama glavne glumce originala i remakea a vi nama ime filma.
A) Paul Muni i Al Pacino – SCARFACE / LICE S OŽILJKOM
B) Charles Bronson i Jason Statham – the MECHANIC / LEDENI UBOJICA / PLAĆENI UBOJICA
C) Glenn Ford i Russell Crowe – 3:10 TO YUMA / U 3:10 ZA YUMU
D) Alec Guinness i Tom Hanks – the LADYKILERS / GANGSTERSKA PETORKA
E) Arnold Schwarzenegger i Colin Farrell – TOTAL RECALL / POTPUNI OPOZIV
F) Charlton Heston i Mark Wahlberg – PLANET OF the APES / PLANET MAJMUNA
5) Slavnom Howardu Hawksu srednje ime je: B) WINCHESTER
A) Wesson
B) Winchester
C) Magnum
D) Remington
E) Heckler
6) Netko na glavi ima putra, a on ljusku. Tko je taj animirani lik poznat po uzviku: "Pa to je nepravda!"? CALIMERO
7) Pjesmogrami:
C) HRVATI U TAMI - UHVATI RITAM
D) WIN AT HORNY ADULTHOOD - I WANT TO HOLD YOUR HAND
8) Već viđeno, ali da vidimo ako ste naučili: nabrojite kompozitore koji čine tzv. Moćnu gomilicu. 3 za 1, 5 za 2 boda milij BALAKIREV, aleksandar BORODIN, cezar KJUI, modest MUSORGSKY, nikolaj RIMSKY-KORSAKOV
9) Slijedi slušaona. Prepoznajte duete. Bod za prepoznavanje oba izvođača.
A – marvin GAYE & tammi TERRELL
B – meghan TRAINOR & john LEGEND
C – elton JOHN & kiki DEE
D – ricky MARTIN & cristina AGUILERA
E – MEAT LOAF & CHER
F – kenny ROGERS & sheena EASTON
10) Njegovo pravo ime je Robert Bartleh Cummings. Vjerojatno je najpoznatiji po svojim filmovima ali mi ćemo vam navesti par njegovih albuma za pomoć:
The Sinister Urge, Venomous Rat Regeneration Vendor, The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser. Tko je on? ROB ZOMBIE
11) Mendelssohn ih ima 5, Beethoven 9, no tko ih ima čak 104? joseph HAYDN
12) Asocijacije:
A – MORE
B – tennessee WILLIAMS
C – KUĆA
13) Po Wikipediji, ima najviše medalja u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Čak 13, sve u biatlonu. On je? ole einar BJøRNDALEN
14) U ožujku 2017. umro je jedan od najvećih francuskih nogometaša. Dijete poljskih emigranata, dogurao je do Real Madrida gdje je bio jedan od najzaslužnijih za europsku dominaciju toga kluba krajem 50-ih godina prošlog stoljeća. S Francuskom osvaja treće mjesto na svjetskom prvenstvu 1958. te iste godine osvaja i Zlatnu loptu. On je? raymond KOPA
15) Koji je rukometaš s tri različite reprezentacije osvajao zlatnu olimpijsku medalju? sergej LAVROV
16) Kako se zove prvi nogometaš koji je osvojio Ligu Prvaka/Champions League sa dva različita kluba? miodrag BELODEDICI
17) Ako kažemo da je netko osvojio Trofej Billa Russella, na koju nagradu mislimo? I, tko je osvojio tu nagradu 2017. godine? MVP NBA FINALA, kevin DURANT
18) Goran Ivanišević je 4 puta bio u finalu Wimbledona, a tamo je poražen 3 puta. Tko su tenisači koji su ga pobijedili? andre AGASSI, pete SAMPRAS
19) Iako nikad nije osvojio F1 naslov (ima sedam pobjeda), jedini je vozač koji je iz prvog pokušaja uspio osvojiti Indianapolis 500, 24 sata Daytone i sjevernoamerički CART naslov. O kojem se ludom Kolumbijcu, kojeg je Times smjestio na 30. mjesto najboljih F1 vozača u povijesti, radi? juan pablo MONTOYA
20) Rebusi:
A – ivan ARALICA
B – 400 UDARACA
21) Šanse su bile male, da ću u momentu kada prijeđem kućni prag ugledati moju baku kako riga vatru. Glavni gradovi kojih država su napisani malim slovima u prethodnoj rečenici? MALDIVI, ČEŠKA, AZEBAJDŽAN, LATVIJA
22) Donesoše 1971. sovjetski stručnjaci bušilice ne bi li se kako dokopali nafte. Kad shvatiše da nafte nema, već samo "nešto" metana, odlučiše se to zapaliti, misleći da će sve izgorjeti za par dana. No, gle vraga! Nastadoše tako Vrata od pakla koje gore i dan danas. U kojoj zemlji gori ta vatra? TURKMENISTAN
23) Kratko i jasno, trazimo rođeno prezime velikog Malcolm X-a? LITTLE
24) Mara Osman Banski iz Vagovine (kod Čazme), Ivan Jalševac iz Topolovca kod Siska i Nikola Jurić iz Konjskog Brda kod Perušića su jedini Hrvati koji su uspjeli ono što Leonardo DiCaprio nije u jednom svom filmu, a to bi bilo što? PREŽIVJELI potonuće TITANIKa
25) Koji su korisni ekstrakt američki znanstvenici Fraderick Banting i J.J.R. Macleod patentirali 1923. i za njega dobili Nobelovu nagradu? INZULIN
26) Što to može biti i decimalni predmetak, i 9. slovo grčkog alfabeta, te najzad, i vrsta jela nakog kojeg s crvenilom na licu zadovoljno ispuštate stanovitu količinu metana u atmosferu? JOTA
27) Kako se zove rijeka koja protječe kroz glavni grad Afganistana? KABUL
28) Koji je dramski pisac uhićen, u Londonu 6. travnja 1985. zbog djela velike pokvarenosti? oscar WILDE
29) 1927. Nobelovu nagradu za fiziku dobila su dva znanstvenika za radove u dva odvojena područja. Tražimo prezime onoga koji je dobio nagradu za efekt nazvan po njemu, a vjerojatno bi se njime ponosili Dr.Dre, Easy-E i Ice Cube. COMPTON
30) Jezero Titicaca na 3810 metara nadmorske visine, najviše je jezero na svijetu na kojem je moguća komercijalna plovidba. Nalazi se na granici Perua i koje druge države? D) BOLIVIJE
A) Ekvadora
B) Kolumbije
C) Urugvaja
D) Bolivije
E) Čilea
31) Na kojem planetu Sunčeva sustava dan traje oko 243 zemaljska dana, najduže među ostalim planetima? VENERA
32) 30. rujna 1955. Rolf Wutherich na mjestu suvozača zadobiva teške ozljede. Tko na mjestu vozača pogiba? james DEAN
33) Bitka na Bosworthskom polju bila je konačna i najvažnija bitka kojeg rata? rat RUŽA
34) „Kad si kao Pale sam na svijetu nemaš nikog da grglja ti punjetu“, rekao je jedan naš suvremenik. Stoga pređimo na stvar. Koliko je likova u knjizi „Pale sam na svijetu”? DVOJE
35) Odon von Horvath, rođen na Sušaku 1901. godine, austrijski je pisac, autor „Priča iz Bečke šume“. U Parizu 1938. šuma ga je i došla glave. Točnije stablo. Još preciznije grana. Koja grana? A) KESTENova grana
A) Kestenova grana
B) Javorova grana
C) Grana jorgovana
D)Hrastova grana
E) Grana padano
36) U Islamu se naziva džehennem, u judaizmu gehenna. U kršćanstvu je što? PAKAO
37) „Priđete, najčešće, nepoznatoj lakomoj osobi, odostraga, tako da vas ona ne može vidjeti. Stisnete je objeručke, i ona ispljune ono što je mislila progutati. To bi bio kratak opis Heimlichovog zahvata. Dakle da nije bilo Heimlicha ljudi bi rjeđe prilazili nepoznatim ljudima odostraga. Ovako je svijet ljepši. Stoga bilo bi u redu pokojnom dr. Heimlichu znati i ime. Kako ono glasi? HENRY
38) Korak po korak došli smo i do ovog pitanja, na kojem će, možda, u prednosti biti netko tko je korisnik kredita u švicarskim francima (svako zlo za neko dobro). Doduše teško je za pretpostaviti da je vidio uživo novčanicu od 100 franaka, tako da je ovo pitanje za široke narodne mase... Koji se likovni umjetnik (kipar) nalazi na njoj? alberto GIACOMMETTI
39) Mauzolej u Halikarnasu jedno je od sedam svjetskih čuda, koji je je kao veličanstvena grobnica trebao slaviti satrapa koji je vladao kao pokrajinski namjesnik perzijske satrapije Karije. Kako se zvao taj satrap? MAUZOL
40) On je široko cijenjen za uklanjanje prepreka, kao zaštitnik umjetnosti i znanosti i kao božanstvo intelekta i mudrosti. Kao bog početaka, on je počašćen na početku rituala i ceremonija. On je Gospodar uspjeha, razarač zla i prepreka. Lako ga je identificirati po slonovskoj glavi. Ime tog Hindu božanstva je? GANESHA
41) Tko je Filipu Makedonskom držao filipike? D) DEMOSTEN
A) Platon
B) Ovidije
C) Ciceron
D) Demosten
Spojite nobelovce s njihovim djelima. A-5, B-3, D-2, D-4, E-1
A) Kazuo Ishiguro 5) Nikad me ne ostavljaj
B) Svetlana Aleksijevič 3) Rat nema žensko lice
C) Patrick Modiano 2) Mali dragulj
D) Alice Munro 4) Životi djevojaka i žena
E) Mo Yan 1) Promjena
43) Prepoznajte autore bakanalija:
A – TIZIAN
B – peter paul RUBENS
C – michelangelo merisi da CARAVAGGIO
D – pablo PICASSO
44) „Tri nonice stare pred kućun su stale i kritikale. I Katu, i Pepu i Jelu i Toncu debelu...“ Otkad? I dokad? OD OSME DO POLNA
45) Kome je Francia Raisa, ove godine donirala organ te tako toj osobi omogućila da neko vrijeme živi kao bubreg u loju? selena GOMEZ
46) Tko to još od 1980 g. većinu vremena provodi u bijegu, zbog nevjerovatno upornih Pinkyja, Inkeyja, Blinkyja i Clydea? PACMAN
47) Mi vama imena zračnih luka a vi nama gradove:
A) Charles De Gaulle – PARIZ
B) Heathrow – LONDON
C) Linate – MILANO
D) Vnukovo – MOSKVA
E) Nikola Tesla – BEOGRAD
48) Tražimo djevojačko prezime gospođe na slici. KNAVS
49) Svojim nastupom na ovogodišnjem hrvatskom Supertalentu šokirala je članicu žirija Marinu Tomčić i dobar dio javnosti. Uz svesrdnu podršku oca u publici, pokazala je što može sa svojim muskulus gluteus maximusom. Tko je ova mlada mrdoguzačica iz Vukovara? sarah SEIFERT
50) Zagonetna osoba: FRANK SINATRA
za 5) Težio je više od 6 kg pri rođenju zbog čega su ga porodili uz pomoć kliješta. Ne pokazajući znakove života, spasila ga je baka držeći ga ispod hladne tekuće vode.
za 4) Za vrijeme snimanja filma, 1963. oteli su mu sina za kojeg je platio 250.000 dolara otkupnine.
za 3) Na dan njegove smrti, obitelj ga je vozila u bolnicu i promet je bio neuobičajno rijedak. Većina amerikanaca je gledala zadnju epizodu Seinfelda.
za 2) Ženio se 4 puta. Prva supruga zvala se Nancy Barbato, a zadnja Barbara Marx. Između njih su bile dvije glumice. Nećemo reći koje.
za 1) Bio je vođa famoznog “rat packa” kojeg su uz njega činili Dean Martin, Sammy Davis jr., Joey Bishop i Peter Lawford.


Čitava tema:

 RSS obavjest o temi

powered by my little forum