Il piu grande spettacolo dopo il Big Bang

od Ivan Pavao Dugi, Tuesday 07 November 2017, 03:59 (pred 980 dana)

1) Koja ptica nije dovoljno visoko poletjela da bi činila jedno od 88 modernih zviježđa?
A) Gavran
B) Galeb
C) Golub
D) Labud
2) Što to nije brisano u naslovu filma Briana de Palme iz 1981. godine, s John Travoltom u glavnoj ulozi?
3) Koje nam je razdoblje mezozoika svojedobno bilo (nije puls) neophodno u školi?
4) Za 1 lagani bod napišite ime filma, a za dodatni bod ime fiktivnog talk showa iz tog filma čiji smo isječak upravo vidjeli!
5) U kojoj su se danas postojećoj državi ZANU i ZAPU borili za nezavisnost?
6) Prepoznaj tko sam! Pogledajmo par fotografija.
A – Koje dvije osobe se nalaze na slici? Svaka za po bod!
B – Koja se poznata osoba nalazi na slici?
C - Kako se zove lik sa slike?
D – Tko su ova dva dječačića na slici?
7) Poznata je stvar da je ženski svjetski rekord u bacanju diska dulji od muškog (svjetskog rekorda, naravno). Za to postoje dva razloga. Jedan je taj da je Gabriela Reinsch izgledala ovako... Drugi razlog je lakši disk za žene u odnosu na muški (disk, naravno). To nas pomalo dovodi do pipanja, ovaj, pitanja. Dakle, koliko teži disk za žene? 1 KG
8) Što je 1996. godine kraj otočića Vele Orjule pored Lošinja pronašao belgijski turist Rene Wouters?
9) Ukrcate se nehajno na brod željni ludog provoda. S vremenom popijete sve hladne pive i ispričate se kapetanu jer niste znali da mu je kćer maloljetna. Kad shvatite da plovite točno sat vremena, onog istog kapetana pitate da vam veli koju ste razdaljinu preplovili. On vam na rubu strpljenja daje do znanja da se radi o 20 372 metra. „A koja nam je bila prosječna brzina u čvorovima?“ upitate ga još naporno. Ako vas tad stvarno nije poslao u kurac i ako vam je odlučio reći istinu, što vam je kapetan odgovorio?
10) Asocijacija - book, off, north, two
11) Ovaj tenisač još uvijek drži rekord kao najmlađi u povijesti koji je uspio zaigrati u finalima sva 4 Grand Slama, a u trenutku kada mu je to uspjelo, imao je 22 godine i 11 mjeseci. Također, zadnji je tenisač prije Novaka Đokovića i 2016. godine koji je u istoj kalendarskoj godini osvojio Autralian Open i Roland Garros. Uz sve to, do 23. je rođendana osvojio i 5 Mastersa te je bio prvi tenisač svijeta. Tko je on? HINT: Igrao je u Open eri. DODATNO: Ovaj bivši tenisač debitirao je na Touru 1995. godine na Austrian Openu, izgubivši od Bruguere u 2. kolu, a najveći rezultat karijere mu je 2. kolo Roland Garrosa 1998. kada je izgubio od Carlosa Moye. Kasnije je ostvario zapaženiju karijeru kao duhovni guru i osnivač “škole” Ljubav i mir. U zadnje vrijeme označen je kao glavni krivac za veliki pad u karijeri Novaka Đokovića. Napišite nam njegovo ime!
12) Koji gradovi/države se nalaze u imenima sljedećih izvođača? U pitanju su četiri grada i jedna država. Nije potrebno napisati puno ime benda, samo grad ili državu!
A – izvođač
B – izvođač
C – izvođač
D – izvođač
E – izvođač
13) Rođen je 1871. u Liptovsky Mikulašu u današnjoj Slovačkoj. Bio je hrvatski inženjer kemije i izumitelj poljskog podrijetla. Od 80-ak izuma i patenata među prvima bila su termos boca i rotirajuća četkica za zube. Puno je poznatiji po jednom drugom izumu. On je..?
14) Ovoj dvojici valjda ništa nije zajedničko, osim što je ime jednog anagram prezimena drugog. Prvi piva kroz govno (kako Vuco kaže), a drugi nespretno i kasno izgovara: Sava Krpa, Sava! Kako glase imena i prezimena glazbenika i glumca?
15) Uz pomoć vašeg uma, ponuđenog opisa, prvog slova riječi i uma na kraju, na mjesto točkica upišite slova koja će upotpuniti riječ koja se traži!
A) ZAHTJEV UZ PRIJETNJU: U_ _ _ _ _ _UM
B) ŽELJKA MARKIĆ RAZMIŠLJA O BRAKU: R_ _ _ _ _ _ _UM
C) MARLON BRANDO GUZI ILI JEDNA PUSTINJA: K_ _ _ _UM
D) ISPUNJENOST NIČIME: V_ _ _UM
E) AMERIČKA NABORUŠA: O_ _ _UM
F) ZBIRKA VOŠTANIH FIGURA: P_ _ _ _ _ _ _ UM
16) Kako se zove ovaj jedinstveni primat sa slike?
17) Dat ćemo vam sliku i ime plaže, a vi ćete napisati na kojem hrvatskom otoku se nalazi!
A) Sakarun
B) Zlatni rat
C) Saplunara
D) Sveti Ivan
E) Porat
18) BJ + DOUBLE BJ ili ime je prezime i duplo ime je prezime.
A – BJ
B – BJ
C – DOUBLE BJ
19) Tko je bio svjetski rekorder u utrci na 100 metara prije Usain Bolta?
20) Kada bi Josipu Lisac doveli do delte Dunava ne bi li joj kako pokazali "gdje Dunav ljubi nebo", koje bi dvije države bile ispod tog komada neba?
21) Joachim Schepke i Otto Kretcshmer, početkom četrdesetih godina prošlog stoljeća bili su dobri (na žalost mnogih) u nečemu što dijeli ime s jednom jako poznatom društvenom igrom. Kako glasi naziv te igre?
22) Iako je Spahija pradavni moralni pobjednik života na vagi, ovogodišnji pobjednik Života na vagi postao je miljenik nacije i bogatiji za 150 000 kuna. Niti njegova trenerica u oku promatrača nije prošla nezapaženo. Tko su oni?
23) Kako se zove tvrtka koju je Iva Balent osnovala u svibnju ove godine? Tvrtka je registrirana za niz aktivnosti od trgovine, poslovnog savjetovanja i promidžbe, preko prodaje nekretnina, energetskog certificiranja, turizma i cateringa, pružanja medijskih usluga pa sve do usluga kreditiranja, a zove se jednako kao i njen trenutni Instagram profil.
24) Koga je magazin Time 1938. proglasio osobom godine?
25) Jedna lagana i slatka asocijacija: marshmallow, kitkat, gingerbread, lollipop
26) U kojoj je zemlji održano jedino svjetsko prvenstvo u nogometu (za muškarce) na kojem gledatelji nisu mogli prisustvovati finalnoj utakmici?
27) Na koje hrvatske gradove ponuđene fotografije, realno, najviše asociraju? Ali realno..
A – grad
B – grad
C – grad
D – grad
E – grad
F – grad
28) U kojem izmišljenom gradu div Regoč, jak kao stijena, broji grote?
29) U Oceaniji su to Marshall Islands, u Sjevernoj Americi Saint Kitts and Nevis te Antigua and Barbuda. Napišite koje to 4 europske države u imenu na engleskom jeziku imaju jednako duplo uzastopno slovo!
30) Kako se danas zove natjecanje koje je nastalo početkom devedesetih pod imenom King Fahd Cup, a čija su se prva tri izdanja održala u Saudijskoj Arabiji?
31) Prepoznaj tv seriju prema slici kafane!
A – serija
B – serija
C – serija
D – serija
DODATNO: Kako se zvao Reneov kafić iz serije Alo, Alo?
32) Ime koje vrste papige je šatro naziv za jedan organ kod kralježnjaka?
33) DAJ MI NJEGA U USTA! NE DAM! ZAŠTO? Kako god to zvučalo, radi se o anagramu naziva jedne pjesme koji ujedno predstavlja vrlo zgodno mjesto za takvu vrstu diskusije, štoviše, akcije! Naziv pjesme upišite na crtice!
34) Koji je grad bio domaćin ljetnih olimpijskih igara 200 godina poslije velikog požara u Varaždinu, nakon kojeg je Varaždin izgubio status glavnog grada Hrvatske?
35) Budite anđeli i napišite nam izvođače sljedećih pjesama:
A – izvođač
B – izvođač
C – izvođač
D – izvođač
E – izvođač
F – izvođač
36) Koja ekipa sa Zapada, a koja sa Istoka trenutno drže najduži neprekinuti niz nastupa u NBA doigravanju u svojim konferencijama? Za dodatni bod napišite koja ekipa trenutno ima najduži neprekinuti niz bez plasmana u NBA doigravanje?
37) Koja nekadašnja zastupnica Hrvatskog sabora i još uvijek aktivna hrvatska političarka je bila kaskaderka u dvadesetak epizoda serija Dosjei-X i Millennium?
38) Dva rebusa:
A – han+dj+ob
B – pi+zd+arija
39) Najmanje su dva razloga zašto udatu Indijku nije uputno udarati kurcem u čelo. Prvi je taj što će vas to boljeti više nego nju, a drugi što bi njezin suprug mogao popizditi ako joj razmažete onu točku među obrvama. Kako se zove ta točka?
40) Nenad Blatnik Cezar poznat je kao sastavni dio Malnarove Noćne more. On je vrhunski pjevač koji pjeva o ljubavi. U pjesmi koju smo čuli čak se vratio u doba antičkog Rima kako bi otpjevao pjesmu svojoj voljenoj, kojoj na kraju poručuje "bonus penis pactus domus". Kako se zove ta njegova voljena kojoj on radosno pjeva?
41) Da dan može biti usran dokazuje nam 15. travnja 1912. godine. Tada ne samo da je Titanik dotakao dno oceana, nego je i u mjestu Mangjongdae rođen tip kome se Tito slobodno mogao obraćati riječima: My Freeeeend. Tko je taj Mangjongdaeac?
42) Koji termin, koji dijeli ime s osobnim muškim imenom koje je među 10 najčešćih hrvatskih imena u zadnjih stotinjak godina, je sastavni dio gotovo svih varijanti pokera?
43) Koju poznatu uzrečicu naših pomoraca je prvi službeno objavio Viktor Car Emin u svojoj priči “Kapiten Ciklon” iz 1936. godine? Priznajemo original, kako je zapisan, te verziju koja se koristi danas.
44) On je superjunak i anđeo zaštitnik grada na plavom Kvarneru. Mrze ga svi foruNi, ali mu se potajice dive zbog njegove nadmoći, intelekta i smisla za humor. Pokazat ćemo vam nekoliko njegovih uradaka, a vi nam napišite tko je on?
45) Koliko godina traje mandat predsjednika Republike Italije?
46) U kojem gradu je Stjepan Radić svoju ljubav „prenio preko kućnog praga“?
47) Zaštitni znak (maskota) čega je Rich uncle Pennybags, svima vama vjerojatno više poznat izgledom nego imenom?
48) Puno ime Nogometnog kluba Ankaran, člana Prve slovenske nogometne lige, je:
A) Ankaran Kosi
B) Ankaran Beljani
C) Ankaran Hrvatini
D) Ankaran Črnci
E) Ankaran Arbani
49) „Pa da stanem na štiklice
Da nacrtam obrvice
Da zanjišem sa bedrima
Plavom kosom i njedrima
Bila bi ko ona..“
Ona je ... ?
50) Umjesto da ih već jednom potjera iz kviza „Potjera“, redakcija spomenutog kviza trpi nemali broj neuspješnih pokušaja raznih marginalaca (poput Arbanija, Humskog, Kosa i ekipe). No, jedan ih je sve nadmašio. Ovaj je, pak, u 500-toj emisiji (u par njih nije bio) napokon s pajdašima pobjegao lovcu. Slijedi fotka, a vi nam odgovorite tko je mister Bean za siromašne? Dovoljno je ime.
52) Bludimo realni!
Na sljedećim slajdovima ćete dobiti po 2 slike. Iz prve (lijeve) slike trebate dobiti pojam od MINIMALNO dvije riječi. Tada ćete tom pojmu dodati, maknuti ili zamijeniti TOČNO JEDNO SLOVO nekako povezano uz drugu sliku te dobiti novi, retardirani, točni pojam. Pojmovi mogu biti i na hrvatskom i na engleskom jeziku.
A – Bludimo realni
B – Bludimo realni
C – Bludimo realni
53) Asocijacija za kraj. Imate vremena dok ne završi pjesma. bing, edge, gates, allen


Odgovori:
1) Koja ptica nije dovoljno visoko poletjela da bi činila jedno od 88 modernih zviježđa? B) GALEB
A) Gavran
B) Galeb
C) Golub
D) Labud
2) Što to nije brisano u naslovu filma Briana de Palme iz 1981. godine, s John Travoltom u glavnoj ulozi? PUCANJ
3) Koje nam je razdoblje mezozoika svojedobno bilo (nije puls) neophodno u školi? KREDA
4) Za 1 lagani bod napišite ime filma, a za dodatni bod ime fiktivnog talk showa iz tog filma čiji smo isječak upravo vidjeli! RANE/OZLJEDE, PULS ASFALTA
5) U kojoj su se danas postojećoj državi ZANU i ZAPU borili za nezavisnost? ZIMBABWE
6) Prepoznaj tko sam! Pogledajmo par fotografija.
A – Koje dvije osobe se nalaze na slici? Svaka za po bod! georghe HAGI, simona HALEP
B – Koja se poznata osoba nalazi na slici? marilyn MANSON
C - Kako se zove lik sa slike? BOLEK
D – Tko su ova dva dječačića na slici? DAFT PUNK
7) Poznata je stvar da je ženski svjetski rekord u bacanju diska dulji od muškog (svjetskog rekorda, naravno). Za to postoje dva razloga. Jedan je taj da je Gabriela Reinsch izgledala ovako... Drugi razlog je lakši disk za žene u odnosu na muški (disk, naravno). To nas pomalo dovodi do pipanja, ovaj, pitanja. Dakle, koliko teži disk za žene? 1 KG
8) Što je 1996. godine kraj otočića Vele Orjule pored Lošinja pronašao belgijski turist Rene Wouters? APOKSIOMEN
9) Ukrcate se nehajno na brod željni ludog provoda. S vremenom popijete sve hladne pive i ispričate se kapetanu jer niste znali da mu je kćer maloljetna. Kad shvatite da plovite točno sat vremena, onog istog kapetana pitate da vam veli koju ste razdaljinu preplovili. On vam na rubu strpljenja daje do znanja da se radi o 20 372 metra. „A koja nam je bila prosječna brzina u čvorovima?“ upitate ga još naporno. Ako vas tad stvarno nije poslao u kurac i ako vam je odlučio reći istinu, što vam je kapetan odgovorio? 11 čvorova
10) Asocijacija - book, off, north, two = FACE
11) Ovaj tenisač još uvijek drži rekord kao najmlađi u povijesti koji je uspio zaigrati u finalima sva 4 Grand Slama, a u trenutku kada mu je to uspjelo, imao je 22 godine i 11 mjeseci. Također, zadnji je tenisač prije Novaka Đokovića i 2016. godine koji je u istoj kalendarskoj godini osvojio Autralian Open i Roland Garros. Uz sve to, do 23. je rođendana osvojio i 5 Mastersa te je bio prvi tenisač svijeta. Tko je on? HINT: Igrao je u Open eri. DODATNO: Ovaj bivši tenisač debitirao je na Touru 1995. godine na Austrian Openu, izgubivši od Bruguere u 2. kolu, a najveći rezultat karijere mu je 2. kolo Roland Garrosa 1998. kada je izgubio od Carlosa Moye. Kasnije je ostvario zapaženiju karijeru kao duhovni guru i osnivač “škole” Ljubav i mir. U zadnje vrijeme označen je kao glavni krivac za veliki pad u karijeri Novaka Đokovića. Napišite nam njegovo ime! jim COURIER, pepe IMAZ
12) Koji gradovi/države se nalaze u imenima sljedećih izvođača? U pitanju su četiri grada i jedna država. Nije potrebno napisati puno ime benda, samo grad ili državu!
A – MIAMI sound machine
B – PORTUGAL. The Man
C – SAINT ETTIENE
D – LONDON grammar
E – PHOENIX
13) Rođen je 1871. u Liptovsky Mikulašu u današnjoj Slovačkoj. Bio je hrvatski inženjer kemije i izumitelj poljskog podrijetla. Od 80-ak izuma i patenata među prvima bila su termos boca i rotirajuća četkica za zube. Puno je poznatiji po jednom drugom izumu. On je..? eduard slavoljub PENKALA
14) Ovoj dvojici valjda ništa nije zajedničko, osim što je ime jednog anagram prezimena drugog. Prvi piva kroz govno (kako Vuco kaže), a drugi nespretno i kasno izgovara: Sava Krpa, Sava! Kako glase imena i prezimena glazbenika i glumca? GORAN KARAN i RAKAN RUSHAIDAT
15) Uz pomoć vašeg uma, ponuđenog opisa, prvog slova riječi i uma na kraju, na mjesto točkica upišite slova koja će upotpuniti riječ koja se traži!
A) ZAHTJEV UZ PRIJETNJU: U_ _ _ _ _ _UM - ULTIMATUM
B) ŽELJKA MARKIĆ RAZMIŠLJA O BRAKU: R_ _ _ _ _ _ _UM - REFERENDUM
C) MARLON BRANDO GUZI ILI JEDNA PUSTINJA: K_ _ _ _UM - KARAKUM
D) ISPUNJENOST NIČIME: V_ _ _UM - VAKUUM
E) AMERIČKA NABORUŠA: O_ _ _UM - OPOSUM
F) ZBIRKA VOŠTANIH FIGURA: P_ _ _ _ _ _ _ UM - PANOPTIKUM
16) Kako se zove ovaj jedinstveni primat sa slike? SPORI LORIS /SLOW LORIS
17) Dat ćemo vam sliku i ime plaže, a vi ćete napisati na kojem hrvatskom otoku se nalazi!
A) Sakarun – DUGI otok
B) Zlatni rat – BRAČ
C) Saplunara – MLJET
D) Sveti Ivan – CRES
E) Porat – BIŠEVO
18) BJ + DOUBLE BJ ili ime je prezime i duplo ime je prezime.
A – CHRISTOPHER ROBIN WRIGHT
B – JOHN OLIVER TWIST
C – MICHAEL STIPE PERICA ŽIVANOVIĆ
19) Tko je bio svjetski rekorder u utrci na 100 metara prije Usain Bolta? asafa POWELL
20) Kada bi Josipu Lisac doveli do delte Dunava ne bi li joj kako pokazali "gdje Dunav ljubi nebo", koje bi dvije države bile ispod tog komada neba? RUMUNJSKA, UKRAJINA
21) Joachim Schepke i Otto Kretcshmer, početkom četrdesetih godina prošlog stoljeća bili su dobri (na žalost mnogih) u nečemu što dijeli ime s jednom jako poznatom društvenom igrom. Kako glasi naziv te igre? POTAPANJE BRODOVA
22) Iako je Spahija pradavni moralni pobjednik života na vagi, ovogodišnji pobjednik Života na vagi postao je miljenik nacije i bogatiji za 150 000 kuna. Niti njegova trenerica u oku promatrača nije prošla nezapaženo. Tko su oni? ivan KROLO, sanja ŽULJEVIĆ
23) Kako se zove tvrtka koju je Iva Balent osnovala u svibnju ove godine? Tvrtka je registrirana za niz aktivnosti od trgovine, poslovnog savjetovanja i promidžbe, preko prodaje nekretnina, energetskog certificiranja, turizma i cateringa, pružanja medijskih usluga pa sve do usluga kreditiranja, a zove se jednako kao i njen trenutni Instagram profil. SRCULENCE
24) Koga je magazin Time 1938. proglasio osobom godine? adolf HITLER
25) Jedna lagana i slatka asocijacija: marshmallow, kitkat, gingerbread, lollipop = ANDROID/imena android operativnih sustava
26) U kojoj je zemlji održano jedino svjetsko prvenstvo u nogometu (za muškarce) na kojem gledatelji nisu mogli prisustvovati finalnoj utakmici? BRAZIL
27) Na koje hrvatske gradove ponuđene fotografije, realno, najviše asociraju? Ali realno..
A – BAKAR
B – GLINA
C – GOSPIĆ
D – SAMOBOR
E – PREGRADA
F – DUGA RESA
28) U kojem izmišljenom gradu div Regoč, jak kao stijena, broji grote? LEGEN
29) U Oceaniji su to Marshall Islands, u Sjevernoj Americi Saint Kitts and Nevis te Antigua and Barbuda. Napišite koje to 4 europske države u imenu na engleskom jeziku imaju jednako duplo uzastopno slovo! ANDORRA, BOSNIA AND HERZEGOVINA, GREECE, RUSSIA
30) Kako se danas zove natjecanje koje je nastalo početkom devedesetih pod imenom King Fahd Cup, a čija su se prva tri izdanja održala u Saudijskoj Arabiji? KUP KONFEDERACIJA
31) Prepoznaj tv seriju prema slici kafane!
A – PEAKY BLINDERS/BIRMINGHAMSKA KLIKA
B – PUSHING DAISIES/DODIR ŽIVOTA I SMRTI
C – HORACE AND PETE
D – MELROSE PLACE
DODATNO: Kako se zvao Reneov kafić iz serije Alo, Alo? café RENÉ
32) Ime koje vrste papige je šatro naziv za jedan organ kod kralježnjaka? ŽAKO
33) DAJ MI NJEGA U USTA! NE DAM! ZAŠTO? Kako god to zvučalo, radi se o anagramu naziva jedne pjesme koji ujedno predstavlja vrlo zgodno mjesto za takvu vrstu diskusije, štoviše, akcije! Naziv pjesme upišite na crtice! NA ZADNJEM SJEDIŠTU MOGA AUTA
34) Koji je grad bio domaćin ljetnih olimpijskih igara 200 godina poslije velikog požara u Varaždinu, nakon kojeg je Varaždin izgubio status glavnog grada Hrvatske? MONTREAL
35) Budite anđeli i napišite nam izvođače sljedećih pjesama:
A – robbie WILLIAMS
B – ANIMATORI
C – KELLY FAMILY
D – KRAVATE
E – MASSIVE ATTACK
F – ivana RADOVNIKOVIĆ
36) Koja ekipa sa Zapada, a koja sa Istoka trenutno drže najduži neprekinuti niz nastupa u NBA doigravanju u svojim konferencijama? Za dodatni bod napišite koja ekipa trenutno ima najduži neprekinuti niz bez plasmana u NBA doigravanje? SAN ANTONIO SPURS, ATLANTA HAWKS; MINNESOTA TIMBERWOLVES
37) Koja nekadašnja zastupnica Hrvatskog sabora i još uvijek aktivna hrvatska političarka je bila kaskaderka u dvadesetak epizoda serija Dosjei-X i Millennium? ruža TOMAŠIĆ
38) Dva rebusa:
A – han+dj+ob = HANDJOB
B – pi+zd+arija = PIZDARIJA
39) Najmanje su dva razloga zašto udatu Indijku nije uputno udarati kurcem u čelo. Prvi je taj što će vas to boljeti više nego nju, a drugi što bi njezin suprug mogao popizditi ako joj razmažete onu točku među obrvama. Kako se zove ta točka? BINDI / BINDU
40) Nenad Blatnik Cezar poznat je kao sastavni dio Malnarove Noćne more. On je vrhunski pjevač koji pjeva o ljubavi. U pjesmi koju smo čuli čak se vratio u doba antičkog Rima kako bi otpjevao pjesmu svojoj voljenoj, kojoj na kraju poručuje "bonus penis pactus domus". Kako se zove ta njegova voljena kojoj on radosno pjeva? SILVIJA
41) Da dan može biti usran dokazuje nam 15. travnja 1912. godine. Tada ne samo da je Titanik dotakao dno oceana, nego je i u mjestu Mangjongdae rođen tip kome se Tito slobodno mogao obraćati riječima: My Freeeeend. Tko je taj Mangjongdaeac? KIM IL-SUNG
42) Koji termin, koji dijeli ime s osobnim muškim imenom koje je među 10 najčešćih hrvatskih imena u zadnjih stotinjak godina, je sastavni dio gotovo svih varijanti pokera? ANTE
43) Koju poznatu uzrečicu naših pomoraca je prvi službeno objavio Viktor Car Emin u svojoj priči “Kapiten Ciklon” iz 1936. godine? Priznajemo original, kako je zapisan, te verziju koja se koristi danas. KREPAT MA NE MOLAT (crknuti ali ne odustati)
44) On je superjunak i anđeo zaštitnik grada na plavom Kvarneru. Mrze ga svi foruNi, ali mu se potajice dive zbog njegove nadmoći, intelekta i smisla za humor. Pokazat ćemo vam nekoliko njegovih uradaka, a vi nam napišite tko je on? BADBEAT
45) Koliko godina traje mandat predsjednika Republike Italije? 7 godina
46) U kojem gradu je Stjepan Radić svoju ljubav „prenio preko kućnog praga“?PRAG
47) Zaštitni znak (maskota) čega je Rich uncle Pennybags, svima vama vjerojatno više poznat izgledom nego imenom? MONOPOLY
48) Puno ime Nogometnog kluba Ankaran, člana Prve slovenske nogometne lige, je: C) ANKARAN HRVATINI
A) Ankaran Kosi
B) Ankaran Beljani
C) Ankaran Hrvatini
D) Ankaran Črnci
E) Ankaran Arbani
49) „Pa da stanem na štiklice
Da nacrtam obrvice
Da zanjišem sa bedrima
Plavom kosom i njedrima
Bila bi ko ona..“
Ona je ... ? DAMA IZ LONDONA
50) Umjesto da ih već jednom potjera iz kviza „Potjera“, redakcija spomenutog kviza trpi nemali broj neuspješnih pokušaja raznih marginalaca (poput Arbanija, Humskog, Kosa i ekipe). No, jedan ih je sve nadmašio. Ovaj je, pak, u 500-toj emisiji (u par njih nije bio) napokon s pajdašima pobjegao lovcu. Slijedi fotka, a vi nam odgovorite tko je mister Bean za siromašne? Dovoljno je ime. DRAGAN medar
52) Bludimo realni!
Na sljedećim slajdovima ćete dobiti po 2 slike. Iz prve (lijeve) slike trebate dobiti pojam od MINIMALNO dvije riječi. Tada ćete tom pojmu dodati, maknuti ili zamijeniti TOČNO JEDNO SLOVO nekako povezano uz drugu sliku te dobiti novi, retardirani, točni pojam. Pojmovi mogu biti i na hrvatskom i na engleskom jeziku.
A – OSTALA SI UVIJEK CISTA
B – TROLLING IN the DEEP
C – the CUNT OF MONTE CRISTO
53) Asocijacija za kraj. Imate vremena dok ne završi pjesma. bing, edge, gates, allen = MICROSOFT

Il piu grande spettacolo dopo il Big Bang - Poredak

od Ivan Pavao Dugi, Tuesday 07 November 2017, 04:00 (pred 980 dana) @ Ivan Pavao Dugi

1) Brada od petka 78
2) Sarme 68
3) Matjaž 67
4) Kvizigoti 62
5) Trifon Ivanov i Bugarska horda 60
6) CKZ 59
Prokleti pijanci 59
8) Grozny 57
9) Kokoš Anel 55
10) Pappapisshu! 54
11) Baangin' 44
12) Jazavci 40
13) Prosikito Corporation 39
Prosječna riješenost: 58.24%

RSS obavjest o temi
powered by my little forum