Savjeti za sastavljače pitanja / voditeljski tim

od Riba @, Monday 16 April 2012, 21:25 (pred 3152 dana) @ Bliski prijatelj obitelji Tuđman
Ispravio Riba, Tuesday 17 April 2012, 12:26

Znači li to da rulja određuje točnost pitanja?! Znači li to da ćemo ubrajat Pluton ko planet i da je Krk nama i dalje najveći otok samo zato jer smo to učili u jugoslavenskim školama? Nije dobro da se kriteriji mijenjaju tijekom i neposredno nakon kviza. I voditelji/organizatori se moraju držat bilo kakvog zacrtanog kriterija kao pijan plota jer se događaju ovakve stvari sa zastavom, mogućim 6. natjecateljem u timu itd.

Ne određuje rulja, ali rulja može ukazati gdje smo pogriješili. Događa se, najjednostavnije bi bilo postaviti pitanje koje je godine XY napisao djelo Z, tada ne bi bilo manevarskog prostora za različito interpretiranje odgovora ali ne moram govoriti da to nije baš ono što bi usrećilo ljude.
Ponavljam, bezgrešni nismo, i grešaka će biti sigurno i ubuduće jer se ovo ne radi profesionalno. Uz malo truda i sreće s vremenom će biti bolje. Pravila se namjeravamo držati ali kako griješimo mi, dozvoljavamo da griješe i ekipe.

Mislim da kviz ne treba shvaćati pre ozbiljno, barem dok ne počnemo sa "ligom", iako osobno ni onda neću ovo shvaćati ozbiljno, međutim ja nisam mjerodavan jer ja baš ništa u životu ne shvaćam ozbiljno (disclaimer!).


Čitava tema:

 RSS obavjest o temi

powered by my little forum